Όλες οι υπηρεσίες
Διαλειμματική Νηστεία

Διαλειμματική Νηστεία

Η διαλειμματική δίαιτα είναι ένα διατροφικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο την κατανάλωση τροφής διαδέχονται περίοδοι νηστείας, γνωστοί και ως κύκλοι νηστείας. 

Υπάρχουν  μελέτες που δείχνουν πως  η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι αποτελεσματική στην απώλεια βάρους. Τα ευρήματα οφείλονται  στο συνολικό έλλειμμα θερμίδων, που προκύπτει από τη χαμηλότερη πρόσληψη ενέργειας συνολικά στη διάρκεια μιας εβδομάδας, και όχι από τις περιόδους νηστείας.

Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα όσον αφορά τη  διαλειμματική νηστεία. Το πιο γνωστό είναι η χρονικά περιορισμένη νηστεία (Δίαιτα 16:8 ή 14:10) . Για παράδειγμα σύμφωνα με τη  μέθοδο 16:8 επιτρέπεται να φας μόνο 8 ώρες μέσα στην ημέρα και ακολουθείς νηστεία τις υπόλοιπες 16 ώρες. 

Η διαλειμματική νηστεία δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους και  μπορεί να εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως  άτομα με διαβήτη, σε γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, σε άτομα με ιστορικό διατροφικών διαταραχών κλπ .

Σε περιπτώσεις  που η νηστεία ταιριάζει στον τρόπο ζωής ενός ατόμου, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως μία αποτελεσματική μέθοδος  για την απώλεια βάρους. Η εφαρμογή αυτής της δίαιτας πρέπει να γίνεται πάντα με την επίβλεψη  διαιτολόγου.

Ο διαιτολόγος αξιολογεί το ιστορικό υγείας, τις διατροφικές  συνήθειες και τους στόχους του διαιτώμενου και σχεδιάζει ένα εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο που να  καλύπτει τις ανάγκες του ατόμου. 

Υπηρεσίες Διατροφής

Ο κοινός παρανομαστής στην ευτυχία, την επιτυχία, την ανάπτυξη αλλά και τη σωστή διατροφή είναι η ισορροπία. Στο διαιτολογικό  γραφείo της Αστερίας Σταματάκη στο Νέο Ψυχικό μπορείτε να λάβετε διατροφική υποστήριξη για περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:

dash diaita

Δίαιτα DASH

Διαλειμματική Νηστεία

Διαλειμματική Νηστεία

gluten free διαιτα

Διατροφή χωρίς γλουτένη

fodmap diet

Δίαιτα FODMAP

nutritioncoachinggr

NUTRICOACHING

Υπερλιπιδαιμίες

Υπέρταση

διατροφή σε σταδια καρκίνου

Καρκίνος

διατροφη διαταραχη πεπτικου

Νοσήματα/ Διαταραχές του Πεπτικού Συστήματος

παχυσαρκια

Χειρουργική Παχυσαρκίας

παχυσαρκια διατροφη

Παχυσαρκία

τριτη ηλικια διατροφη

Τρίτη Ηλικία

εμμυνοπαυση διατροφη

Διατροφή στην Εμμηνόπαυση

Διατροφή για ενήλικες

Ενήλικη ζωή

παιδική διατροφή

Παιδική- Εφηβική Ηλικία

Εγκυμοσύνη – Θηλασμός

ΓΡΑΦΕΙΟ

Δημητρέσσα 5, ΤΚ 11528, Αθήνα

( πλησίον Μετρό Μέγαρο Μουσικής )

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

210 724 5255