Μπορεί να είναι πασίγνωστα κυρίως για το ξεχωριστό και ιδιαίτερο άρωμα τους αλλά επίσης διαθέτουν  ισχυρές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Τα λαχανικά αυτά ανήκουν στο γένος Άλλιον και περιέχουν ουσίες που τους προσδίδουν έντονα αρώματα. Οι ουσίες αυτές μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να εκπνέονται από τους πνεύμονες αρκετές ώρες μετά . Γι αυτό το λόγο άτομα με πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοής θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφών. Eπίσης, άτομα που υποφέρουν από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου θα ήταν καλό να είναι προσεκτικά με την κατανάλωση σκόρδου και κρεμμυδιού καθώς τα τρόφιμα αυτά είναι ύποπτα για την πρόκληση συμπτωμάτων του Συνδρόμου.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια δεν περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αλλά είναι καλές πηγές σουλφιδίων (allyl sulfides) που φαίνεται να βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, περιέχουν σαπωνίνες , οι οποίες προστατεύουν από τη δημιουργία όγκων και μειώνουν τη χοληστερόλη.
Μια σπουδαία ουσία που περιέχουν τα  κρεμμύδια είναι η κερσετίνη. Αυτή η ουσία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ωφελεί άτομα με φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η αρθρίτιδα. Πολλές  μελέτες δείχνουν ότι η κερσετίνη μπορεί  να μειώσει τον παράγοντα TNF (δείκτης φλεγμονής).

Σκόρδο
Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, ένα αντιοξειδωτικό που ίσως βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία. Οι  ουσίες που περιέχονται στο σκόρδο  διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές  ιδιότητες.   Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο ίσως μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη LDL χοληστερόλη.
Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή υποφέρετε από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου καλό θα ήταν να αποφύγετε την κατανάλωση ωμού σκόρδου  , θα μπορούσατε ίσως να το γευτείτε μόνο μαγειρεμένο.